Storitve

Moja pot ozaveščanja o visoki senzitivnosti in podpore visoko senzitivnim osebam ima dva končna cilja, ki bi se jima rada čim bolj približala.

Želim si, da bi visoka senzitivnost postala prepoznavna, da bi postala normalna in običajna lastnost tudi v očeh večine, da bi bili visoko senzitivni posamezniki bolj spoštovani zaradi svojih darov in manj etiketirani zaradi težav, ki jih imajo pri obvladovanju vsakodnevnih napadov dražljajev.

Predvsem pa si želim, da bi visoka senzitivnost predvsem samim visoko senzitivnim osebam postala lastnost, na katero so lahko ponosni, da bi se zavedeli in zavedali tega, da zaradi visoke senzitivnosti niso pomanjkljivi, manj vredni ali nenormalni, temveč da so enakovredni predstavniki družbe, dragoceni ravno zaradi te svoje drugačnosti. Da bi za mnoge spremenila status iz prekletstva v blagoslov. In da bi jo bolje spoznali ter začeli uporabljati njene darove.

V ta namen imam občasna skupinska PREDAVANJA o visoki senzitivnosti in DELAVNICE, ves čas pa je na voljo individualni COACHING po metodi Whole Person.

 

PREDAVANJA

Tematika predavanj je lahko različna, od splošne predstavitve visoke senzitivnosti do posebnosti visoke senzitivnosti pri otrocih. Predavanja prilagodim željam in potrebam organizatorjev oziroma udeležencev.

Reference:

– Ljudska univerza Jesenice: predavanja o visoko senzitivnih osebah (2017) in visoko senzitivnih otrocih (2018).

 

DELAVNICE

Tudi vsebine delavnic se prilagajajo zahtevam oziroma potrebam.

V letu 2018 je predvidena delavnica na Ljudski univerzi Jesenice v dveh delih (7. in 14. november):

več o prvem delu delavnice z naslovom Močno občutljivi – kako razumeti in preživeti si lahko preberete tukaj,

več o drugem delu delavnice z naslovom Zelo občutljivi in zahtevni otroci – kako jih razumeti, kako ravnati z njimi, kaj potrebujejo pa si lahko preberete tule.

Vabljeni! 

Če vas zanima več o predavanjih in delavnicah, vas vabim, da mi pišete na manca@mancaklinar.com. Z veseljem vam bom odgovorila.

 

COACHING

Se počutite nerazumljene, premalo sposobne, drugačne, a ne veste, kaj bi s tem? Preveč občutljive za ta svet ter bi včasih najraje zbežali nekam stran, kjer vam ta vaša občutljivost ne bi grenila življenja – ali pa drugi ljudje zaradi nje?

Ali se vam v življenju zatika? Čutite, da pot, po kateri stopate, ni vaša, a ne veste, kaj bi, kje začeti, kako najti svojo pot? Vam vse okrog vas „govori“, da bi morali biti zadovoljni in srečni, ker je vaše življenje v redu, a vi tega preprosto ne čutite? Ker vam to ni dovolj, ker v sebi slutite, da obstaja nekaj več, da je na vaši poti možno več barv in da so lahko močnejše? Imate želje, cilje, veste, kako bi se radi počutili, ne veste pa, kako priti do tja in kje sploh začeti?

Vsi imamo v življenju nek način in neko pot, po kateri stopamo. V današnjem času, ki nas pretežno sili stopati naprej hitro ali celo teči, si včasih ne vzamemo časa, da bi se ustavili in pogledali, ali smo na pravi poti, ali ima naša pot smisel … ali smo sploh na svoji poti. Prevečkrat zares postanemo šele, ko nas nekaj ustavi in nas prisili, da pogledamo okrog sebe in vase. Morda takrat vidimo več in se spomnimo, da smo že nekaj časa zaznavali nekaj, nekakšne znake, da nekaj ni v redu, a jih nismo prepoznali, upoštevali. In takrat zagrabimo priložnost ter se lotimo dela. Morda pa tudi ne, morda še ni pravi čas …

Preberite več

 

– PRIJAZNE BESEDE – 

 

“Ujeta v kolo vsakdanje rutine, ki sem ga (že skoraj onemogla) gnala in pri tem še vedno stala na mestu, sem spoznala Manco. Predstavila mi je življenjski coaching in njegovo usmerjenost v prihodnost in sklenili sva sodelivanje. Ustvarili sva diskreten in zaupljiv odnos. S svojim znanjem, toplino in potrpljenjem mi je pomagala spreobrniti miselnost glede lastne občutljivosti. Znam jo sprejemati kot normalno in običajno lastnost. Na nekaterih področjih jo zaznavam celo kot darilo, ki mu počasi rahljava mašno. Z vprašanji me tenkočutno vodi preko lastnih ovir in mi pomaga spreminjati življenjsko naravnanost in vzpodbujati ljubezen in skrb zase. Skozi srečanja doživljam najbolj pristna otroška čustva, ki so bila v otroštvu zatajena.

Manca je srčna in pozitivna oseba, z izrednim sočutjem in razumevanjem do visoko občutljivih. Spoštovanje je njena odlika. Sprejema tvojo trenutno zmožnost razumevanja življenja. Ne sodi in ne kritizira. Nikoli ne pozabi omeniti, kako navdihujoč je zanjo tvoj napredek in koliko se ob tem nauči. Vse, kar dosežeš, pripiše tvojim prizadevanjem. Ker je pot preobrazbe tudi težka, pri Manci najdeš zaledje, varen pristan. Vedno čutiš, da je ob tebi. Ko začuti, te poišče. Preprosto ji je mar.”

– Julijana iz Ljubljane