PRETOČNOST STRESA – brezplačna mini spletna delavnica

Želimo preživeti, a ne želimo biti ujeti.

Želimo biti svobodni, ne ujeti v preživetvene mehanizme.

Ne želimo skladiščiti stresa, ampak ga sproti spravljati po telesu.

Ne želimo pregorevati, kajne?

Želimo biti pretočni.

Za življenje.

 

PRETOČNOST STRESA

Brezplačna spletna mini delavnica, v kateri bom razložila, kako se stres ujame v telo, kaj ima živčni sistem s tem in kako sproti zmanjševati možnost, da bi se vsakdanji stres ujel v telo. Za visoko senzitivne osebe je razumevanje tega in prevzemanje odgovornosti za svojo dobrobit še večjega pomena.

Ob koncu vas bom vodila skozi kratko vajo, v kateri boste izkusili povezanost s telesom, okoljem in sedanjim trenutkom. Morda na drugačen način, kot ste vajeni.

Delavnica bo uporabna in dobrodošla za vse, ne le za visoko senzitivne.

Čas: nedelja, 14. junij, 2020, ob 19. uri (CEST)

Kraj: splet, aplikacija Zoom

Trajanje: 33 minut

 

V petek, 12. 6., ob 18. uri bom na moji Facebook strani povedala nekaj uvodnih, a vsebinskih, informacij in odgovorila na vaša vprašanja v zvezi z delavnico – če jih boste imeli in mi jih zastavili.

Tekom življenja se v naše telo ujame veliko stresa. Dokler je kapaciteta telesa taka, da zmore gostiti nov, dodaten stres, je v redu. A pride dan, ko je stresa enostavno preveč in se to začne kazati na našem zdravju. Glasno.

A kako to preprečiti?

Kako narediti nekaj, da se stres ne bo zatikal v našem telesu?


Zanima me! Pridem.


Stres je odziv organizma na dražljaj. Kaj se bo s tem stresom zgodilo, je odvisno od zmožnosti organizma, da ta odziv predela in zaključi. Pri tem ima odločilno vlogo naš avtonomni živčni sistem, glavni sodnik, ki ocenjuje nevarnosti in jim pripisuje pomen – predvsem na podlagi tega, kar se nam je zgodilo v preteklosti in je “zapisano” v našem telesu.

A določeno možnost vpliva na to, kaj se bo zgodilo, imamo tudi mi. S tem, ko razumemo naše mehanizme delovanja, ko se povežemo s svojim telesom ter z vztrajnim in postopnim delom zmoremo ostati prisotni z njim tudi, ko je precej neprijetno, naučimo naše višje možgane, da je lahko tudi drugače.


Ali vedno pričakujete najslabše? Ali se hitro razjezite? Ali se težko povežete s telesom ali s svojimi čustvi?


Ne glede na to, kaj je sedaj, kaj je bilo prej, kaj vse je vplivalo na nas in na naše odzive, je danes nov dan in vsak trenutek imamo priložnost narediti drugačen korak. Kajti tudi vse, kar se nam dogaja sedaj, ima na nas vpliv. Vsak dogodek, vsak stresni odziv ima možnost, da postane ujet stres, ali pa pretočen stres.

Imamo vpliv na to, kakšen bo naš jutri, tudi vpliv na to, da ne skladiščimo novega stresa po nepotrebnem. Da napišemo novo zgodbo, da si ustvarimo nove navade in načine delovanja, da si ustvarimo nove povezave v možganih in da povečamo kapaciteto svojega organizma za soočanje z bodočimi stresnimi dogodki.


Vsebina delavnice:

* splošen oris živčnega sistema in povezava s preživetjem

kako se stres ujame v telesu in zakaj

kako delovati, da se nov stres ne bo ujel

pomen drugačnega delovanja in vodene prakse iz spodnje alineje

vodena praksa za vzpostavljanje povezanosti in varnosti


Ste pripravljeni pokazati sebi, da vam mar je za kvaliteto svojega življenja?

Prevzeti odgovornost, vzeti rdečo tabletko?

Ste si pripravljeni zgraditi varen dom, edini, ki je zares pomemben?


DA!

Prijavljam se.

(klik vas popelje na drugo stran)


NE.

(klik vas popelje do zavedanja)


Opozorilo:

Namen delavnice NI zdravljenje, strokovno izobraževanje ali svetovanje. Nisem strokovnjakinja, ki bi bila strokovno usposobljena za zagotavljanje teh storitev.

Namen delavnice je ponuditi osnovne informacije, pojasniti pomen zavestnega delovanja in življenja ter ponuditi namige, kako se je možno izogniti škodljivim posledicam stresa ali načina življenja, ki ne podpira našega organizma.

Vsebina te delavnice temelji predvsem na delu Irene Lyon, strokovnjakinje na tem področju. Za delitev te vsebine sem se odločila po treh intenzivnih mesecih sodelovanja v njenem programu Smart Body Smart Mind.

 

Te informacije, prakse in način so nekaj, kar je potrebno (s)poznati, osvojiti, živeti. In deliti. Po mojem prepričanju je to pot do regulacije celotnega planeta.

Odločila sem se, da tega ne bom zadržala zase. Pa vi, bi želeli to prejeti?

Pridem!

 


 

Nazaj na stran z dogodki.