O meni

Živjo.

Moje ime je Manca. Delujem kot certificirana Whole Person življenjska coachinja* za (visoko) senzitivne dame. S svojo podporo in vodstvom jim pomagam premagati njihove dvome in nelagodje ter najti načine, kako biti avtentične, tako da lahko soustvarjajo kvalitetna razmerja v svojem življenju.

Moj pristop k delu in življenju je holističen; Whole Person življenjski coaching dopolnjujem z energijsko podporo, pri kateri uporabljam energijo Zemlje. Zelo rada se pogovarjam o visoki senzitivnosti, naj bodo to predavanja, delavnice, pogovori “ena na ena”, spletni dogodki, podcasti ali moji podvigi (videi na Youtube kanalu in Facebooku).

Srečanje z visoko senzitivnostjo je globoko vplivalo name in me vodilo do tega, da sem se o tej lastnosti veliko naučila in da sem se lotila študija coachinga, združitev obojega pa je postal moj nov poklic. Spremenilo je moje življenje in verjamem, da spoštovanje visoke senzitivnostio lahko spremeni svet, začenši z visoko senzitivnimi posamezniki samimi.

Kot univerzitetna diplomirana pravnica sem skoraj 15 let delala v javnem sektorju, živela hitro aktivno življenje na način, ki za visoko senzitivno osebo ni primeren, bila na „avtopilotu“, se trudila biti taka, kot večina ljudi, želela pripadati in spreminjala to, kar sem, da bi ustrezala. Mislila sem, da je z menoj nekaj narobe, ker nisem bila zmožna uživati svojega življenja in sem venomer nekaj iskala ali pred čem bežala. Celo takrat, ko “sem imela vse” – zdravje, ljubezen, skupen dom, v redu službo, hobije. Nekaj je manjkalo.

Ko je serija dogodkov, ki sem jih povzročila, dodobra pretresla moje življenje, je končno napočil čas. Da se soočim sama s seboj in prevzamem odgovornost. Zapustila sem službo in začela urejati svoje življenje. Bilo je intenzivno, globoko, neudobno. Prineslo mi je vstopnico do celovitosti – visoko senzitivnost. In nov poklic – coaching. Pravzaprav mi je prineslo novo življenje.

Ker sem vedoželjna oseba, lačna učenja in povezovanja različnih vidikov in področij, je bilo moje popotovanje obilje raznolikosti in znanja. Še vedno je. Visoka senzitivnost, coaching, kanaliziranje višjih zavesti, energijsko delo, regulacija živčnega sistema, čustva, alkimija senc (Shadow Alchemy), travma, biti v telesu (embodiment), družbeno in družinsko pogojevanje- ter njihova povezanost z visoko senzitivnostjo.

Zelo uživam v pohajkovanju v naravi ter pri športih na prostem; ravno šport je bil tisti, ki mi je pomagal, da sem se ponovno povezala s seboj in z intuicijo. Sem neutrudna iskalka pomena, rada imam knjige, zanimive zgodbe in globoke pogovore – in veselo odkrivam svoj lasten način življenja, medtem ko ga živim.

Obožujem naravo (predvsem samotne gozdove), gibanje, tišino in čas v samoti – najraje vse skupaj. To so tudi moji najljubši načini skrbi zase.

*Pri svojem delu uporabljam oznako coach. Besedo trener/ka, ki je dobesedni prevod besede coach, povezujem s športom in se mi za moje delo ne zdi primerna, zlasti, ker sta vloga in delo športnega trenerja različna od vloge in dela coacha glede na standarde Mednarodne zveze coachev – ICF, katerim sem zavezana.

 

MOJA ZGODBA V VIDEO POSNETKU

V sklopu spletnega dogodka Empath Superpower Series sem se pogovarjala z gostiteljico Fleur Choy in povedala precej tudi o moji osebni poti. Posnetek pogovora, ki je potekal v angleščini, si lahko pogledate tukaj.

 

FORMALNA POTRDILA OZIROMA CERTIFIKATI:

 

OSTALE REFERENCE:

  • predavala sem o visoki senzitivnosti in visoko senzitivnih otrocih na Ljudski univerzi Jesenice (na Jesenicah, v Žirovnici in v Bohinjski Bistrici),
  • predavala sem o visoko senzitivnih otrocih v enoti Občinske knjižnice Jesenice v Kranjski Gori in
  • imela sem delavnico o visoki senzitivnosti (odrasli in otroci) v organizaciji Društva za duhovni razvoj Artemis v Račah.

 

Fotografiji: Anja Benedik

 

 

                                  

 

 

#SPREJMISVOJOSENZITIVNOST

Smo, kar smo. Lahko nosimo maske, se skrivamo, zmanjšujemo ali pretvarjamo, da nismo visoko senzitivni, tudi, ko ugotovimo, da smo.

Lahko pa se spoznavamo, učimo in razvijamo, sprejemamo izzive svoje visoke senzitivnosti in rastemo. In potem lahko sijemo, cvetimo, uživamo in uporabljamo svoje darove ter smo to, za kar in kot kar smo bili rojeni.

Naključij ni. Imamo svoje poslanstvo in najlažje nam bo, če ga začnemo uresničevati. Ker – vse ostalo je težje.

 

PRIJAZNE BESEDE O MENI IN MOJEM DELU:

 

“Ujeta v kolo vsakdanje rutine, ki sem ga (že skoraj onemogla) gnala in pri tem še vedno stala na mestu, sem spoznala Manco. Predstavila mi je življenjski coaching in njegovo usmerjenost v prihodnost in sklenili sva sodelovanje. Ustvarili sva diskreten in zaupljiv odnos. S svojim znanjem, toplino in potrpljenjem mi je pomagala spreobrniti miselnost glede lastne občutljivosti. Znam jo sprejemati kot normalno in običajno lastnost. Na nekaterih področjih jo zaznavam celo kot darilo, ki mu počasi rahljava mašno. Z vprašanji me tenkočutno vodi preko lastnih ovir in mi pomaga spreminjati življenjsko naravnanost in vzpodbujati ljubezen in skrb zase. Skozi srečanja doživljam najbolj pristna otroška čustva, ki so bila v otroštvu zatajena.

Manca je srčna in pozitivna oseba, z izrednim sočutjem in razumevanjem do visoko senzitivnih. Spoštovanje je njena odlika. Sprejema tvojo trenutno zmožnost razumevanja življenja. Ne sodi in ne kritizira. Nikoli ne pozabi omeniti, kako navdihujoč je zanjo tvoj napredek in koliko se ob tem nauči. Vse, kar dosežeš, pripiše tvojim prizadevanjem. Ker je pot preobrazbe tudi težka, pri Manci najdeš zaledje, varen pristan. Vedno čutiš, da je ob tebi. Ko začuti, te poišče. Preprosto ji je mar.”

– J. S., Ljubljana

 

 

 

 

 

Poveživa se!