O meni

KRATKA BIOGRAFIJA IN MOJA ZGODBA

Moje ime je Manca Klinar. Sem certificirana življenjska coachinja* po metodi „Whole Person“. Moje delo je usmerjeno predvsem na visoko senzitivnost: stojim ob strani visoko senzitivnim osebam, da najdejo svoj način v življenju, pomagam jim prilagoditi in urediti njihovo življenje na način, ki bo uravnotežen in skladen z visoko senzitivnostjo. Spremljam jih na poti do uresničitve svojih ciljev in jim pomagam odstraniti morebitne prepreke na tej poti. Medtem ko jih podpiram v njihovem procesu k celovitosti, jih tudi spodbujam, da se povežejo s svojo notranjo modrostjo in prirojenimi darovi.

Kot univerzitetna diplomirana pravnica sem skoraj 15 let delala v javnem sektorju, živela hitro aktivno življenje – življenje, primerno za osebo, ki ni visoko senzitivna, na „avtopilotu“, se trudila biti taka, kot večina ljudi, želela pripadati, spreminjala to, kar sem, da sem ustrezala, in sledila pričakovanjem drugih. Nekaj zaporednih osebnih stisk me je končno pripravilo do tega, da sem svoje življenje začela postavljati na novo: ponovno sem se povezala s svojim srcem in telesom.

Foto: Anja Benedik

Po osvobajajočem duhovnem potovanju, ki mi je spremenilo življenje, sem se bila prisiljena soočiti z realnostjo svojega življenja: moja služba ni več ustrezala viziji, ki jo je moje srce imelo zame. Ob pomoči svojega telesa sem dojela sporočilo in uspela premagati strah, ki me je prevzel, ker pred potekom pogodbe o zaposlitvi nisem imela druge službe. Namesto podaljšanja pogodbe sem izbrala svobodo. Po intenzivnem času samo-analize, globokih vprašanj, neprijetnih odgovorov, strahu, ranljivosti, občutka izgubljenosti, a hkrati tudi globokega vedenja, da sem na pravi poti, sem začela odkrivati, kdo resnično sem, in našla svojo novo pot.

Zaključila sem izobraževanje in postala certificirana življenjska coachinja po metodi „Whole Person Coaching“ ter pridobila certifikat tudi s strani Mednarodne coaching federacije – ICF. Poleg tega sem se izobraževala in se še vedno učim o visoki senzitivnosti in tešim lakoto po novem znanju na različnih področjih, ki me zanimajo (na primer obvladovanje čustev, regulacija živčnega sistema, duhovno vodstvo).

Zame veliko radost predstavljajo preprosto gibanje v naravi in športi na prostem; prav šport je bil tisti, ki mi je pomagal priti nazaj v stik s svojim telesom. Sem tudi neutrudna iskalka smisla in novih znanj, obožujem zanimive zgodbe in navdušeno odkrivam svoj lasten način, medtem ko ga vsakodnevno živim. Uživam v pogovorih o visoki senzitivnosti, z veseljem delim svoje izkušnje in se učim od drugih ter se povezujem z ostalimi visoko senzitivnimi osebami.

*Pri svojem delu uporabljam oznako coach. Besedo trener/ka, ki je dobesedni prevod besede coach, povezujem s športom, zato zame ne „deluje“, hkrati pa je vloga in delo športnega trenerja različno od vloge in dela coacha glede na standarde ICF, katerim sem zavezana.

 

FORMALNA POTRDILA OZIROMA CETRIFIKATI:

OSTALE REFERENCE:

  • predavala sem o visoki senzitivnosti in visoko senzitivnih otrocih na Ljudski univerzi Jesenice (na Jesenicah in v Bohinjski Bistrici).

 

NEFORMALNO O PUNCI S KAPO

Že kar nekaj časa skakljam naokrog in se še vedno učim. Če bi govorili o arhetipih, sem zagotovo precej Učenke. Učim se o življenju, o sebi (največ), o tem, ‘Zakaj?’, ‘Kako?’ in ‘Le kako mi je to uspelo?!’, ter o tem, kako pristopiti k življenju celostno in najti ravnovesje … Ja, če bi iskala besedo, ki jo iščem, bi bila ta: ravnovesje 🙂

Kdo sem še? Zaljubljenka v naravo (hm, morda bi bilo ustrezneje zasvojenka z naravo), športnica po duši in nasmejana iskalka.

Fotografija: Mare Vrevc
Foto: Mare Vrevc

Nekaj besed, s katerimi bi me (najbrž) opisali drugi:

Hčerka, sestra, prijateljica, soplezalka, univerzitetna diplomirana pravnica z opravljenim pravosodnim izpitom, športnica, alpinistka, inštruktorica športnega plezanja, gorska reševalka, individualistka, raziskovalka, bikica, trma, zaspanka, čudno samosvoja, večinoma lačna in žejna. Podpiram in vzpodbujam, sem intuitivna in energična.

In, kot sem imela priložnost slišati, tudi močna, prijazna, polna življenjske sile in primer tega, kaj vse je mogoče doseči.

Sem tudi certificirana Whole Person Life Coachinja (pomen se izgubi s prevodom – bistvo je celosten pristop do osebnosti in življenja stranke, ki želi življenjski coaching).

Ves čas pa sem, kot se je izkazalo, visoko senzitivna oseba. Spoznanje o tem mi je spremenilo življenje. In sedaj živim novega 🙂 Poslušam sebe, negujem svoj ženski princip in iščem ravnovesje z moškim, aktivnim delom mene. Raziskujem možnosti in kombinacije spoštovanja svoje senzitivnosti, želje po aktivnosti in življenja izven strogih okvirjev.

Ob olajšanju, ki sem ga začutila, ko sem spoznala vzrok vsem svojim ‘čudnostim’, ki so me (ne samo po mojem mnenju) delale drugačno – nekaj manj (premalo družabno) ali nekaj preveč (preveč čustveno reaktivno, preveč občutljivo) -, sem začutila, da te informacije MORAM deliti, posredovati naprej. In zato ta stran. In stran visokosenzitivnaoseba.si. Slednja kot zbir informacij o visoko senzitivnih osebah v slovenskem jeziku. Ta stran pa kot moja izkaznica, opis dejavnosti, s katerimi želim visoko senzitivnim osebam pomagati prilagoditi življenje svoji senzitivnosti. S svojimi izkušnjami, raziskovanjem in aktivnostmi. In seveda s postavljanjem pravih vprašanj v pravem trenutku.

Večina nas je najbrž že (bolj ali manj boleče) ugotovila, da sebe ne moremo prilagoditi svetu in običajnemu življenju, zato je čas, da pogledamo, kako lahko življenje prilagodimo nam in naši senzitivnosti. In to je to, kar počnem. Zase. In podporno, spodbujajoče tudi za druge.

#SPREJMISVOJOSENZITIVNOST

Smo, kar smo. Lahko nosimo maske, se skrivamo, zmanjšujemo ali pretvarjamo, da nismo visoko senzitivni, tudi, ko ugotovimo, da smo. Lahko pa se spoznavamo, učimo in razvijamo, sprejemamo izzive svoje visoke senzitivnosti in rastemo. In potem lahko sijemo, cvetimo, uživamo in uporabljamo svoje darove ter smo to, za kar in kot kar smo bili rojeni. Naključij ni. Imamo svoje poslanstvo in najlažje nam bo, če ga začnemo uresničevati 😉 Ker – vse ostalo je težje.

Všeč mi je, kar je zapisala Renee Fishman:

Zame je največja svoboda, da sprejmemo to, kdor smo, brez opravičila ali izgovora.“

 

 

 

PRIJAZNE BESEDE O MENI IN MOJEM DELU:

(pripravljam prevod)

I met Manca in Coaching school. The minute I read her email introducing herself to me and looked at her bio on her website, I felt that I was going to meet my alter ego, and I did! From the first meeting we hit it off and I found in her not only an amazingly competent coach but also an incredible human being, someone everybody should meet at one point in their lives. She immediately created the safe space needed for deep introspection and for complete and utter honesty. In her supportive, compassionate and non-judgmental presence and with her discrete and timely interventions (whether they were questions, insights or even just her silence) we peeled off limiting beliefs layer after layer and unearthed repressed truths and needs. Saying that thanks to Manca I made progress in my quest for self-discovery wouldn’t do her justice. What actually happened is that she catapulted me forward and thanks to her I have even more self-awareness and I am more in touch with my inner wisdom. I am grateful to the universe that made sure we met and I look forward to continuing working with her as the value added to her coaching techniques and skills is her wonderful, warm personality matched with her professionalism. Thank you, Manca!”

– Evdoxia Stoupi, 47, Greece