O meni

MOJA ZGODBA

Fotografija: Anja Benedik

Pozdravljeni in dobrodošli. Veseli me, da ste se ustavili na moji spletni strani. Verjamem, da boste našli kaj uporabnega zase, tudi, če je samo znamenje na vaši poti.

Moje ime je Manca Klinar in ponavadi sem v zadregi, ko je s predstavitvijo potrebno nadaljevati. A ker ste tu in ker vas najbrž zanima, kaj se za tema dvema besedama skriva, bom nadaljevala.

 

Delujem kot certificirana življenjska coachinja* po metodi Whole Person in medij za angelska sporočila po metodi Celestial Inspiration. Poleg tega na različne načine širim informacije o visoki senzitivnosti, tudi s predavanji. Moje delo je usmerjeno predvsem na visoko senzitivnost: stojim ob strani visoko senzitivnim damam, da najdejo svoj način v življenju, pomagam jim prilagoditi in urediti njihovo življenje na način, ki bo uravnotežen in skladen z visoko senzitivnostjo. Spremljam jih na poti do uresničitve svojih ciljev in jim pomagam odstraniti morebitne prepreke na tej poti. Medtem ko jih podpiram v njihovem procesu k celovitosti, jih tudi spodbujam, da se povežejo s svojo notranjo modrostjo in prirojenimi darovi. Ugotovila sem, da pot h kvalitetnejšemu življenju vodi skozi sebe, zato na tej poti samospoznavanja svojim strankam držim luč, da je njihovo pisanje lastnega zemljevida lažje. 

Kot univerzitetna diplomirana pravnica sem skoraj 15 let delala v javnem sektorju, živela hitro aktivno življenje na način, ki za visoko senzitivno osebo ni primeren, bila na „avtopilotu“, se trudila biti taka, kot večina ljudi, želela pripadati, spreminjala to, kar sem, da bi ustrezala, in sledila pričakovanjem drugih. Nekaj zaporednih osebnih stisk me je končno pripravilo do tega, da sem svoje življenje začela postavljati na novo: ponovno sem se povezala s svojim srcem in telesom ter začela odkrivati, kdo sem in kaj si želim.

Po osvobajajočem duhovnem potovanju, ki mi je spremenilo življenje, sem se bila prisiljena soočiti z realnostjo svojega življenja: moja služba ni več ustrezala viziji, ki jo je moje srce imelo zame. Ob pomoči svojega telesa sem dojela sporočilo in uspela premagati strah, ki me je prevzel, ker pred potekom pogodbe o zaposlitvi nisem imela druge službe. Namesto podaljšanja pogodbe sem izbrala svobodo. Po intenzivnem času samo-analize, globokih vprašanj, neprijetnih odgovorov, strahu, ranljivosti, občutka izgubljenosti, a hkrati tudi globokega vedenja, da sem na pravi poti, sem začela odkrivati, kdo resnično sem, in našla svojo novo pot.

Zaključila sem izobraževanje in postala certificirana življenjska coachinja po metodi Whole Person Coaching ter pridobila certifikat tudi s strani Mednarodne coaching federacije – ICF. Poleg tega sem se izobraževala in se še vedno učim o visoki senzitivnosti in tešim lakoto po novem znanju na različnih področjih, ki me zanimajo (na primer obvladovanje čustev, regulacija živčnega sistema, duhovno vodstvo). V prvi polovici leta 2019 sem zaključila izobraževanje za angelskega medija pri Tjaši Dorelay ter postala certificirana praktičarka in mojstrica po metodi Celestial Inspiration.

Zame veliko radost predstavljajo preprosto gibanje v naravi in športi na prostem; prav šport je bil tisti, ki mi je pomagal priti nazaj v stik s svojim telesom. Sem tudi neutrudna iskalka smisla in novih znanj, obožujem zanimive zgodbe in navdušeno odkrivam svoj lasten način, medtem ko ga vsakodnevno živim. Uživam v pogovorih o visoki senzitivnosti, z veseljem delim svoje izkušnje in se učim od drugih ter se povezujem z ostalimi visoko senzitivnimi osebami.

*Pri svojem delu uporabljam oznako coach. Besedo trener/ka, ki je dobesedni prevod besede coach, povezujem s športom in se mi za moje delo ne zdi primerna, zlasti, ker sta vloga in delo športnega trenerja različna od vloge in dela coacha glede na standarde Mednarodne zveze coachev – ICF, katerim sem zavezana.

 

FORMALNA POTRDILA OZIROMA CERTIFIKATI:

 

OSTALE REFERENCE:

  • predavala sem o visoki senzitivnosti in visoko senzitivnih otrocih na Ljudski univerzi Jesenice (na Jesenicah, v Žirovnici in v Bohinjski Bistrici),
  • predavala sem o visoko senzitivnih otrocih v enoti Občinske knjižnice Jesenice v Kranjski Gori in
  • imela delavnico o visoki senzitivnosti (odrasli in otroci) v organizaciji Društva za duhovni razvoj Artemis v Račah.

 

Fotografija: Anja Benedik
Fotografija: Anja Benedik

 

NEFORMALNO O PUNCI S KAPO

Že kar nekaj časa skakljam naokrog in se še vedno učim. Če bi govorili o arhetipih, sem zagotovo precej Učenke. Učim se o življenju, o sebi (največ), o tem, ‘Zakaj?’, ‘Kako?’ in ‘Le kako mi je to uspelo?!’, ter o tem, kako pristopiti k življenju celostno in najti ravnovesje … Ja, če bi iskala besedo, ki jo iščem, bi bila ta: ravnovesje 🙂

Kdo sem še? Zaljubljenka v naravo (hm, morda bi bilo ustrezneje zasvojenka z naravo), športnica po duši in nasmejana iskalka.

Nekaj besed, s katerimi bi me (najbrž) opisali drugi:

Hčerka, sestra, prijateljica, soplezalka, univerzitetna diplomirana pravnica z opravljenim pravosodnim izpitom, športnica, alpinistka, inštruktorica športnega plezanja, gorska reševalka, individualistka, raziskovalka, bikica, trma, zaspanka, čudno samosvoja, nasmejana, večinoma lačna in žejna. Podpiram in vzpodbujam, sem intuitivna in energična. Prenašam zavest angelov in njihovo ljubezen.

In, kot sem imela priložnost slišati, tudi močna, prijazna, polna življenjske sile in primer tega, kaj vse je mogoče doseči.

Prebujam svojo radovednost, ki mi ob mojem delu pride zelo prav. Iz ubogljive sledilke sem zrasla v aktivno poslušalko, namesto reševanja problemov za druge vedno pogosteje izbiram radovedno spodbudo za iskanje rešitev in radostno ugotavljam, da vedno bolj zaupam svojim sposobnostim. Tako pri coachingu, kanaliziranju sporočil duhovnega vodstva kot pri predavanjih. Če se tvoj način razlikuje od načinov drugih, navajena pa si na uniformiranost in na neko merljivost rezultatov, zaupanje sebi postane zahteven proces. 

Življenje me je vodilo na različne konce in kraje – geografsko in v prenesenem pomenu – in tako moje izkušnje povezujejo različne svetove. Pravo in povezovanje z višjimi zavestmi, alpinizem, gorsko reševanje in visoko senzitivnost, reiki in športno plezanje, delo v trgovinah in samotarsko preživljanje časa v naravi.

Pretežni del svojega odraslega življenja bi močno nasprotovala, če bi mi kdo rekel, da sem visoko senzitivna oseba. “Bom sama!” Jaz, G. I. Jane “wannabe“, sem si uspešno zatiskala oči pred tem. Ker dolgo nazaj to ni bilo varno, zaželeno. A ne izgine, tudi če se še tako trudiš. S to lastnostjo se rodiš in umreš. Na tebi pa je, kaj z njo v tem vmesnem času uspeš ustvariti. Spoznanje o tem, da sem visoko senzitivna, mi je spremenilo življenje. In sedaj živim novega 🙂 Poslušam sebe, negujem svoj ženski princip in iščem ravnovesje z moškim, aktivnim delom mene. Raziskujem možnosti in kombinacije spoštovanja svoje senzitivnosti, želje po aktivnosti in življenja izven strogih okvirjev. In krepim občutek, da sem dovolj.

Fotografija: Anja Benedik

Ob olajšanju, ki sem ga začutila, ko sem spoznala vzrok vsem svojim ‘čudnostim’, ki so me (ne samo po mojem mnenju) delale drugačno – nekaj manj (premalo družabno) ali nekaj preveč (preveč čustveno reaktivno, preveč občutljivo) -, sem začutila, da te informacije MORAM deliti, posredovati naprej. In zato ta stran. In stran visokosenzitivnaoseba.si. Slednja kot zbir informacij o visoko senzitivnih osebah v slovenskem jeziku. Ta stran pa kot moja izkaznica, opis dejavnosti, s katerimi želim visoko senzitivnim osebam pomagati prilagoditi življenje svoji senzitivnosti. S svojimi izkušnjami, raziskovanjem in aktivnostmi. In seveda s postavljanjem pravih vprašanj v pravem trenutku.

Večina nas je najbrž že (bolj ali manj boleče) ugotovila, da sebe ne moremo prilagoditi svetu in običajnemu življenju, zato je čas, da pogledamo, kako lahko življenje prilagodimo nam in naši senzitivnosti. In to je to, kar počnem. Zase. In podporno, spodbujajoče tudi za druge.

#SPREJMISVOJOSENZITIVNOST

Smo, kar smo. Lahko nosimo maske, se skrivamo, zmanjšujemo ali pretvarjamo, da nismo visoko senzitivni, tudi, ko ugotovimo, da smo. Lahko pa se spoznavamo, učimo in razvijamo, sprejemamo izzive svoje visoke senzitivnosti in rastemo. In potem lahko sijemo, cvetimo, uživamo in uporabljamo svoje darove ter smo to, za kar in kot kar smo bili rojeni. Naključij ni. Imamo svoje poslanstvo in najlažje nam bo, če ga začnemo uresničevati 😉 Ker – vse ostalo je težje.

Všeč mi je, kar je zapisala Renee Fishman:

Zame je največja svoboda, da sprejmemo to, kdor smo, brez opravičila ali izgovora.“

 

 

 

PRIJAZNE BESEDE O MENI IN MOJEM DELU:

Manca je srčna in pozitivna oseba, z izrednim sočutjem in razumevanjem do visoko občutljivih. Spoštovanje je njena odlika. Sprejema tvojo trenutno zmožnost razumevanja življenja. Ne sodi in ne kritizira. Nikoli ne pozabi omeniti, kako navdihujoč je zanjo tvoj napredek in koliko se ob tem nauči. Vse, kar dosežeš, pripiše tvojim prizadevanjem. Ker je pot preobrazbe tudi težka, pri Manci najdeš zaledje, varen pristan. Vedno čutiš, da je ob tebi. Ko začuti, te poišče. Preprosto ji je mar.”

– J. S., Ljubljana