Prijazne besede o mojem delu coachinje

 

Pod tem naslovom sem zbrala nekaj mnenj dam, s katerimi sem sodelovala, da si boste lažje ustvarili celovitejšo sliko o meni.

Seveda je mnenj in slik toliko, kot je ljudi in leč, skozi katere te slike nastanejo, res pa je tudi, da se ljudje (živčni sistemi) ne ujamemo z vsemi enako.

 

Za sodelovanje z Manco sem se odločila, da bi bolje razumela sebe in svoje načine delovanja. Pričakovala sem, da se bom osebnostno spreminjala v smeri prilagajanja zahtevam zunanjega sveta. Vendar me je Manca, bolj kot k spremembam, vodila k sprejemanju sebe. Visoko senzitivnost mi je približala kot dar. Začela sem jo sprejemati in z njo nastopati na odru življenja. Naučila sem se slediti svojim načinom delovanja. Tista prijetna sem še okrepila, neprijetna sem se učila obvladovati. Premaknili sva silne ovire nevrednosti in vloge žrtve. Moč in pogum sta se z vsakim srečanjem krepila.

V preteklih iskanjih sem pogrešala strokovnjaka, ki bi razumel visoko senzitivnost. Če sem bila drugje ovrednotena kot “preveč občutljiva” in “da bo treba pogumneje vstopati v svet”, sem se pri Manci naučila vstopati v svet točno takšna kot sem, z vso pravico, vrednostjo, celo odgovornostjo do sebe.

Manca je predana svojemu poslanstvu. Je razumevajoča in tenkočutna, odlično zaznava stisko človeka. Sprejema te kot edinstveno celoto in zato izredno neprecenljivo za ta svet in življenje v njem. Tukaj in zdaj. S strokovnostjo in razgledanostjo ti sledi in te vodi na raznolikih področjih življenja.

S teboj se čudi in veseli tvojih dosežkov. Pretanjeno te zaščiti in se postavi zate. S teboj čuti in skrbno bdi nad teboj. Nikoli se ne pozabi zahvaliti, da je lahko del tvoje izkušnje. Ob njej si spoštovan in vreden.

Vsakomur s prilepko “preveč občutljiv” bi priporočila sodelovanje z Manco, ker bo sebe prepoznal in sprejel v povsem novi luči. Na nas je stopiti na pot samospoznanja in sprejemanja, s trdno voljo in odločitvijo. Lažje in hitreje gre, ko si voden. Manca je na tej poti dragocena pomoč in vodstvo.“

– Julijana, Ljubljana

Za delo z Manco sem se odločila, ker sem iskala nekoga, ki bi poznal lastnost visoke senzitivnosti, in pogovarjati se z nekom takim je bilo zelo koristno. Manca je zelo prijetna oseba. Še posebej mi je bilo všeč, kako zelo pozorno me je poslušala ter mi pomagala spoznavati in dajati v red moje misli in čustva. Ni mi govorila, kaj je prav ali kaj naj storim, ampak mi je pomagala najti moje lastne odgovore. Všeč mi je bilo tudi to, kako mi je na praktičen način pomagala, da sem naredila spremembe v mojem vsakdanjem življenju.

Tudi njeno uvodno raziskovalno srečanje mi je zelo pomagalo, saj sem si tako lahko naredila mentalni zemljevid svojega življenja: kdo sem, kaj si želim, kaj so moji cilji, moje vrednote. To je bila zame nova izkušnja, taka, ki mi je dala moč, saj mi je dala nekakšen kompas, da se znajdem v življenju.

Vesela sem, da sem imela priložnost sodelovati z njo in vsakogar bi spodbudila k temu.“

– Ivi, Grčija

Pri delu z Manco sem zares uživala. Je topla, vedno pripravljena na nasmeh in prijazna. Že od prvega srečanja sem čutila, da ji lahko zaupam. Je prizemljena in poskrbi za prijetno vzdušje za raziskovanje različnih občutkov in idej. Manca je pozitivna po naravi. Uživala sem v času najinih srečanj in čutim, da sem uspela doseči svoje cilje.

Manca deluje zelo mirno in vedno ustvari topel in varen prostor, v katerem lahko raziskujem zahtevne stvari. Večino svojega življenja sem živela “v glavi”. Po tem, ko sem delala z Manco, sem zmožna priti v stik s svojim srčnim predelom, sedeti s svojimi čustvi in dejansko se učim zaupati svojim čustvom.”

– Kim H., ZDA

Pričakovala sem, da bom izvedela kaj več o sebi kot visoko senzitivni osebi. Želela sem postaviti meje, da bi se kot visoko senzitivna oseba zaščitila.

Po srečanju se počutim dovolj okrepljeno, da postavim svoje meje, hkrati pa imam izdelano tudi strategijo, s katero se lahko uspešno obranim nezaželenih občutkov in nezdravih razmerij.

Manca je bila potrpežljiva in prisotna z mano, tako da sem se počutila dovolj sproščeno deliti svoje negotovosti. Kadar sem se ujela v past svojega ozkega razmišljanja, me je znala nežno pripeljati tja, kjer sem lahko videla celotno sliko.

Kot visoko senzitivna oseba res cenim Mančino razumevanje in hkrati profesionalnost glede moje ranljivosti. Njen coaching je učinkovit in transformativen, hkrati pa se lahko počutite sproščeni in ji zaupate svoje težave v zvezi s senzitivnostjo. Ima obširno znanje s tega področja in je vešča dela z visoko senzitivnimi osebami. Zagotovo bi jo priporočila!” 

– Yannan, Velika Britanija

Hvaležna sem ti, da si ustvarila varno okolje, polno sočutja, ki mi je dovolilo, da se odprem in sem ranljiva. Tvoja toplina in negovalen pristop mi pomagata biti sproščena in ti zaupati z odprtostjo in globino. Tvoja sposobnost, da nežno postavljaš vprašanja in zrcališ povedano, je močna in me pomaga voditi na mojem popotovanju. Zares hvaležna, prijateljica moja.”  

– Margy, ZDA

Manco sem spoznala v coaching šoli. Takoj, ko sem prebrala njeno predstavitveno elektronsko sporočilo in si ogledala njeno biografijo na spletni strani, sem vedela, da bom spoznala svoj alter ego. In sem ga!

Od prvega srečanja sva se dobro razumeli in v njej sem našla ne samo zelo kompetentno coachinjo, ampak tudi izjemno človeško bitje, nekoga, ki bi ga na neki točki svojega življenja vsakdo moral spoznati.

Takoj je ustvarila varno okolje, potrebno za globok vpogled vase in za popolno iskrenost. V njeni podpirajoči, sočutni in neobsojajoči prisotnosti ter ob njenih diskretnih in pravočasnih posredovanjih (naj so bila to vprašanja, uvidi ali celo zgolj njena tišina) sva sloj za slojem luščili omejujoča prepričanja ter neodkrite potlačene resnice in potrebe.

Reči, da sem zahvaljujoč Manci dosegla napredek na poti svojega samoraziskovanja in samoodkrivanja, ne bi bilo čisto pošteno. Kar se je dejansko zgodilo, je bilo, da sem poletela naprej in imam sedaj, zahvaljujoč njej, še več samozavedanja ter sem bolj v stiku s svojo notranjo modrostjo.

Hvaležna sem vesolju, da je poskrbelo, da sva se srečali. Hkrati se veselim nadaljnjega dela z njo, saj je dodana vrednost njenih tehnik in spretnosti coachinje tudi njena čudovita, topla osebnost, ujemajoča se z njeno strokovnostjo. Manca, hvala ti!”

– Evdoxia Stoupi, 47, Grčija

 

P.s. Angleška mnenja sem prevedla sama. Izvirnike si lahko preberete na angleški verziji strani.