Kaj prav sedaj potrebujemo vedeti in česa nas uči sedanji čas – sporočilo nadangela Mihaela

Sporočilo sem kanalizirala 22. marca 2020 v okviru skupinskega kanaliziranja (na daljavo) na pobudo naše učiteljice Tjaše Dorelay. Vsi smo se povezali z nadangelom Mihaelom in postavili enaka vprašanja.

Spodnje besedilo je prečiščen prepis sporočila, ki je prišlo skozi mene (v želji po slovnični spoštljivosti so besede, ki niso knjižne, v poševnem tisku).

 

Kaj prav zdaj najbolj potrebujemo vedeti? Hvala.“

>Časi, v katerih se nahajate, čas, v katerem se nahajate, vas preizkuša. Preizkuša vašo moč povezovanja s seboj in z ljudmi okrog vas – na pravi način. Če imate vzpostavljeno kvalitetno povezavo s seboj, se napajate iz svojega vira in ste samostojni ter se čutite, potem se lahko na kvaliteten način povežete tudi z drugimi. Lahko se podpirate, in ne podirate. Zato vas ta čas preizkuša.

Lahko to pogledate kot veter, ki gre čez domine. Lahko ena domina podre drugo in tretjo, a če so domine postavljene dovolj narazen, hhm, in kako primerno, a ne namerno, je to za ta čas. Če so domine postavljene primerno narazen, prva domina ne bo podrla druge. In ta primerna razdalja (hhm, sem navdušen nad to šalo), ta primerna razdalja pomeni vašo osebno samostojnost, v smislu energije, v smislu priklopa na svoj vir, da črpate iz sebe, da se znate vi sami ohranjati … na dobri vibraciji, v dobri vibraciji, v dobrem počutju; da se znate sami potolažiti, si dati tisto, kar potrebujete.

In to »si dati tisto, kar potrebujete« lahko pomeni tudi bližino nekoga drugega, a tako, da vi veste, kaj potrebujete, in prosite za to, a niste na to vezani; niste na ta način odvisni od tega, da bi rekli: »Ti meni zagotovi to, ker jaz to potrebujem.« Ne, vi to zavestno rečete, vprašate, ali je druga oseba to pripravljena storiti, in če ne, poiščete drug način.

Zato je pomembno poznati sebe, zato je pomembno poznati, kaj je tisto, kar vas spravi v pretočno stanje …, morda niti ne pretočno …, če padete ven iz svoje energije, če padete ven iz svojega centra, potrebujete najprej najti nekaj, imeti nekaj na zalogi, v svoji torbi, v svojem nahrbtniku, imeti nekaj, kar vas bo ustavilo, kar bo najprej preprečilo, da bi zdrsnili še nižje, če je to potrebno, oziroma tisto, kar bo povzročilo, da se vi ustavite, postavite, pogledate naokrog, otresete prah s sebe (figurativno) in naredite nekaj, da se vsaj malo poberete. In malo po malo, po malo, po malo.

In seveda za vse te … (bom uporabil to): za vse višine te vaše vibracije, tega vašega počutja, imate lahko drugačne metode, drugačne načine; lahko pa imate en način za vse to, pa le prilagajate morda intenziteto ali kaj drugega. Tu ni enega načina, vi ste si vsi različni … in ste vsi … različne stvari doživeli in različno doživljate tudi sedaj. In zato ni ene stvari za vse.

A to, kar je potrebno, da veste, je, da vam bo pomagalo imeti na zalogi ukrepe, tehnike, občutke, predmete, misli – karkoli, kar vam lahko pomaga zvišati vibracijo, spremeniti svoje počutje, spremeniti svoje stanje. In še nekaj vam bo pomagalo: to, da sprejmete, kjer ste, in da ne boste hoteli v danem trenutku, da vas bo …, ko boste … (pa bom rekel) »na tleh«, da boste hoteli pokončno stati. Seveda to ne gre, niste kot porše, od nič do sto v desetih sekundah; to ne gre tako, potrebujete se dvigovati postopoma.

Kajti, hhhm, če uporabim to primerjavo: če bi želeli iz ležanja na tleh takoj … vstati pokončno, morda vaše telo ne bi zdržalo in … pritisk ne bi mogel tako hitro potegniti kri po telesu in bi padli skupaj, tako da to ni trajnostno, zato potrebujete počasi – in tudi razvijati te mehanizme postopoma. To je to, kar potrebujete vedeti.

Sedaj sem se obrnil malo na točno določene stvari, ampak …

… vi potrebujete tu gojiti to individualnost in samostojnost, kajti, ko boste kot take celote (kot take samostojnosti v svoji energiji, v svojih virih) povezani z drugimi takimi samostojnimi celotami, boste lahko čudovito sodelovali, boste lahko podpirali drug drugega in pomagali drug drugemu takrat, ko drugi morda ne bo tako visoko.

Če pa ste vi odvisni od drugega in pričakujete, da vas bo drugi potegnil gor in nimate svojih virov, ja, potem je pa to malo drugače. In potem te povezave ne bodo ne kvalitetne ne pristne in ne učinkovite. Zato, ker bo vedno tu neko pričakovanje, nek daj-dam, neka trgovina. In to ni namen tega, zaradi česar ste vi na Zemlji. Vi spoznavate sebe, vi mojstrite sebe, razvijate sebe in uživate življenje.

Kar v tem času najbolj potrebujete vedeti, je, da zmorete sami ohranjati svojo vibracijo. A to potrebuje odločenost, namernost, zavestnost – in to je delo, pravzaprav. Postopno delo in grajenje. Grajenje svoje samostojnosti, svoje avtonomije.

In povezanost z drugimi, seveda, najbolje je osebna povezanost, neposreden stik. A če ste vi z nekom povezani, ga lahko čutite tudi drugače, in tu je pomembna povezanost s sabo …<

»Najlepša hvala.

 

Česa nas uči trenutni čas?«

>Tudi o tem sem govoril pri odgovoru na prejšnje vprašanje.

Sedanji čas vas uči tega, da vi ugotovite, da ste lahko vi vi, da se lahko zanesete nase, da ste zmožni tega. In uči vas, kako to narediti. Kje potrebujete zrasti, kje potrebujete izmojstriti svoje spretnosti.

In kaže vam tudi, kje ste še vedno odvisni od drugih, kje se še vedno …, še vedno naslanjate na druge, na družbo, na kolektivno, kje še vedno črpate iz kolektivne zavesti in kje še vedno niste dovolj učvrščeni v svojo lastno os, ki vas povezuje z Zemljo in z vesoljem. Ta navpična os, ki gre skozi vas.

Če ste vi osredinjeni v sebi, kar je namen tega vašega potovanja, potem vas stvari lahko …, okoliščine, dogodki vas lahko premikajo sem in tja, vas lahko zamajejo, vas lahko morda trenutno tudi položijo na tla, a tako (če si zamislite), kot da bi bila ta os gibljiva, pregibna. In če se ta os z vami vred položi na tla, če ste vi osrediščeni v sebi, če vi veste in znate to obdržati, vzpostavljati, ohranjati, potem se bo ta os dvignila nazaj, vas postavila nazaj, in ne boste obležali nemočni.

In ta čas vas uči pregleda, kako stabilni ste; vas uči pogleda na to, kako stabilni so drugi in kako nestabilnost ljudi okrog vas, družbe in sveta kot celote vpliva na vašo stabilnost, kako učinkuje, kako dovzetni ste za dobre in slabe učinke vsega, kar se dogaja okrog vas. In koliko to ponotranjate vase in premlevate v sebi.

Vaša lekcija tu je v tem, da greste vase in delujete iz sebe, ne kot povračilne ukrepe, ne iz jeze, ne iz maščevanja, ne iz nemoči. Čeprav iz nemoči ne deluješ, a vseeno je lahko v tej nemoči nekaj, kar te napelje k delovanju na nek način, a vseeno: da deluješ, ne reagiraš.

Da deluješ iz nekega občutka vsaj nekakšne notranje pomirjenosti. Ker če si vsaj malo povezan z vsem okrog, 100% miren verjetno ni nihče. A vendar obstaja notranja mirnost, ki ti omogoča ohranjati sebe v svojem želenem položaju, v svoji želeni realnosti, v svoji vibraciji, katere spremembe ne dopustiš, zato ker ti skrbiš za to, da si ti dobro, ker veš, kaj tebe ohranja v tem, da si ti dobro in da si ti lahko to, kar si, in da to, kar drugi želijo projicirati nate, zvaliti nate, odložiti nate, ali samo, da gre skozi tebe, da te to …, se te to ne dotakne.

Čas je, da odkrijete, vzdržujete in se napajate iz svojih lastnih izvirov. In da za te vaše lastne izvire skrbite, jih ohranjate, jih vzdržujete. Da se vi …, da vi te vaše vire priklapljate na univerzalni vir, ki napaja vse.

To je moj odgovor na ta čas. Ta čas, ki je za vas izjemnega pomena. Ki je prelomen, ki vam lahko veliko da in veliko vzame.

In ko vam bo veliko dal, vam bo hkrati tudi veliko vzel. A to, kar vam bo vzel, ne bo pomembno,kajti zares pomembno bo tisto, kar vam bo dal. In zato je potrebno znati prepoznati to, kar je zares pomembno. In ko ste v tej visoki vibraciji, ko ste v sebi, boste znali prepoznati, kaj je za vas pomembno in česa ne potrebujete več. Kaj za vas ni tako zelo pomembno, ker lahko to vedno znova ustvarite, ker lahko ustvarite nekaj boljšega, ker tega sploh ne želite več ustvarjati – karkoli. Tisto, kar ni več za vas, bo odpadlo.

In ta čas bo ločil predvsem tiste, ki bodo znali to prepoznati, in tiste, ki tega ne bodo znali prepoznati in bodo v tem videli samo katastrofo, kako se je vse porušilo in kako nič ni dobro.

In tu kakršnekoli sodbe niso potrebne; vsak gleda skozi svoje oči, skozi svojo realnost, skozi svojo percepcijo in skozi svoje zmožnosti. Ker ste vsak na svoji vibraciji, vsak na svoji stopnji zavesti in vsak od vas je na določeni točki, kjer ima določen razgled (bom temu rekel). In tega razgleda ne morete zares primerjati, kajti vsak ima čisto svojega. In ta razgled sestavlja vse, kar ste, vse, kar ste bili, vse, kar ste doživeli, in vse, kar ste zmožni dojeti v vsakem danem trenutku …<

»Najlepša hvala.

 

Kako naj delujemo, da bomo dobro in v visoki vibraciji?«

Kot sem že prej omenil: vsak od vas bo za to potreboval nekaj drugega in za vsakega od vas je visoka vibracija nekaj drugega.

Najbolj pomembno pri vsem je, da najdete svoje načine, načine, ki vas sproščajo, ki vas odmaknejo od vpliva tistega, kar je okrog vas, da se na nek način za vsaj nekaj trenutkov izolirate, začutite sebe in vzpostavite tisto notranje ravnovesje, tisto, kar potrebujete.

Za nekoga bo to narava, za nekoga bo to pes, za drugega bo to čaj, za nekoga bo to spet nekaj tretjega. … Posežite po tistem, za kar veste, da vas sprošča, in kar vam je v tem trenutku dostopno.

Vprašajte svoje telo, povežite se s svojim telesom, čutite ga. To je zelo pomembno, kajti vaše telo vam bo dalo občutek varnosti (ali pa ne). Zato je potrebno, da ste povezani s telesom. Tudi … Če ste povezani s telesom, tudi ne boste tako premlevali in vašim možganom ne boste dali takšne moči v teh primerih.

In zato poslušajte svoje telo, čutite se, upočasnite se in omejite stike s tistimi, ki ne delijo vašega pogleda; oziroma (bom tako rekel) s tistimi, za katere čutite, da vas pri tem ne podpirajo, da ne podpirajo vašega truda za dvigovanje oziroma ohranjanje svoje vibracije, da niso koristni, oziroma da bolj …, bolj kot to, da niso koristni, da celo škodujejo vaši mirnosti, da želijo, da ste z njimi nemirni, ali … da želijo svojo nemirnost in strah in paniko predati še na vas.

Postavite meje, omejite kontakte, poskrbite zase. Pišite, plešite, pójte, berite, rišite, ustvarjajte. Uporabljajte tisto, kar vas izraža, tisto, kar vas dá v igro, kar vas dá v pretok. In za vsakogar bo to nekaj drugega. Najdite svoje načine, kako pomagati energiji, da bo stekla skozi vas, da bo pretočna, tudi če se samo gibate po prostoru, po stanovanju, tudi če se samo gibate na kavču – tudi to se da. Valujte s svojim telesom, valujte s svojimi rokami, valujte v vizualizaciji, v svojem umu, predstavljajte si osmice, predstavljajte si »flow«, kako vse valovi; in valovite s tem – če vas to pomirja, seveda. Za tiste, ki vas to ne pomirja, najdite nekaj drugega.

Najbolj pomembno je, da vi zavarujete svoje meje. Da vi imate, vzdržujete in ohranjate pregled nad tem, kaj pride do vas, kaj vstopa do vas. In da ne dovolite vstopa tistemu in tistim (ali pa dostopa), ki niso doprinos h kvaliteti vašega stanja, vašega položaja, vaše situacije.

Povezujte se z naravo – tudi če v stanovanju; zagotovo imate košček narave – če drugega ne, lahko vzamete v roke knjige, ki imajo slike narave, ali albume, kjer je narava.

Glejte slike lepih trenutkov, vaša naloga je, da poiščete v sebi: ali spomine, ali drobce čustev, ali vonjev, ali gibov, ki v vas zbujajo veselje, radost, zadovoljstvo, ljubezen, hvaležnost. … Ta čustva, to vam lahko pomaga, in ni potrebno, da boste … sedaj to čutili eno uro, po malo in po malo, drobci.

Poglejte skozi okno in najdite nekaj, opazite nekaj lepega, bodite hvaležni za majhne trenutke, bodite hvaležni za to, da ste živi, za to, da se lahko učite v tem času, da se lahko mojstrite, da lahko mojstrite sebe.

Kajti tisti, ki boste skozi to šli tako, da boste izmojstrili sebe, boste iz tega potegnili največ, a seveda ne mislim v vašem smislu »potegnili največ«; izmojstrili boste sebe, uporabili boste situacijo za to, da se nekaj naučite, za to, da ste nekaj osvojili – določeno lekcijo, da ste se naučili, da ste nekaj (v zvezi s seboj, s svojim dojemanjem, s svojim življenjem) spremenili. In to so naloge, ki jih je vaša duša prišla opraviti na Zemljo v to življenje. In premaknili se boste na naslednjo stopničko in lahko boste nadaljevali svojo zgodbo.

Tisti, ki tega ne bodo zmožni storiti, bodo to lekcijo dobili na druge načine. To se jim bo ponovilo, morda ne v takem katarzičnem smislu oziroma priložnosti za kolektivno katarzo, ampak bodo lekcije, razdeljene na posamezne učne ure, dobili na druge načine.

Kar bi vam želel povedati ob tej priložnosti še, je tole:

ne glede na to, na kateri točki se nahajate v tem trenutku, ne glede na to, kakšna je vaša vibracija, kakšne so vaše sposobnosti, kakšna je vaša percepcija – v vsakem trenutku se lahko odločite in to spremenite, nadgradite, dvignete in začnete nekaj novega; začnete nekaj bolj močno; predvsem pa: v vsakem trenutku lahko začnete slediti sebi, v vsakem trenutku lahko začnete bolj slediti sebi.

In ravno to sledenje sebi, sledenje tistemu, kar vaša notranja modrost govori za vas, vam, vam usmerj…,vas usmerja, vas vodi, ravno to je najboljši možni kompas, kar ga lahko imate. Kajti ta kompas je … narejen samo za vas, točno za vas. In bolj kot se naučite mu slediti, ga prepoznavati, … se naučiti branja oziroma se naučiti jezika, v katerem vam sporoča svoja navodila, bolj natančno mu boste lahko sledili in bolj jasna bo vaša pot.

Seveda, tudi če sledite svojemu kompasu, življenje ne bo samo rožice in jagode in sonček, kajti potem tega ne bi znali več ceniti.

A z naše perspektive (ne samo moje, z naše perspektive) je bistvo tega, da ste vi v višji vibraciji, da vi znate slediti svojemu notranjemu vodstvu, svojemu duhovnemu vodstvu; je v tem, da ko vi nekaj doživljate, kar ni ravno prijetno, kar so preizkušnje, izzivi, lekcije, da vi takrat to drugače dojemate, vi veste, da niste žrtev, mogoče je kakšen trenutek, da tega niste zmožni videti, a to mine, vi veste, da je to del širše slike in da to potrebujete doživeti, zato da se nekaj naučite; veste, da je to za vas. In zato pogledate, kaj potrebujete, da se premaknete skozi to. Kaj ni to čudovito?

S tem danes zaključujem. Ponosni smo na vas, vsi mi. Seveda ne na vse, a z naše perspektive vsak deluje po svojih najboljših močeh. In to si je vredno zapomniti.

Z ljubeznijo, z neizmerno ljubeznijo in zaščito vas pozdravljam, objemam in blagoslavljam jaz, nadangel Mihael.<

»Najlepša hvala.«